Vietas ko noteikti jāredz esot Amerikā

Dalasas mākslas muzejs

Dalasas Mākslas muzejs ir dibināts 1903. gadā, un tas ir viens no 10 lielākajiem mākslas muzejiem valstī. Muzejā ir atrodama kolekcija, kas aptver vairāk nekā 24 000 darbu un aptver 5000 gadu vēsturi, pārstāvot plašu pasaules kultūru klāstu.

Muzejs, kas atrodas valsts lielākajā mākslas rajonā, darbojas kā kopienas radošuma katalizators, iesaistot dažāda vecuma un pieredzes cilvēkus ar daudzveidīgu programmu klāstu, sākot no izstādēm un lekcijām līdz koncertiem, literāriem pasākumiem, kā arī dramatiskām un deju prezentācijām.

Nešera skulptūru centrs

Nešera skulptūru centrs ir atvērts kopš 2003. gada un atrodas Dalasas mākslas rajona centrā. Centrā atrodas viena no labākajām mūsdienu skulptūru kolekcijām pasaulē – Raimonda un Petija Nešera kolekcija, kurā ir vairāk nekā 300 Kaldera šedevru. de Kūnings, di Suvero, Džakometi, Hepvorts, Kellijs, Matiss, Miro, Mūrs, Pikaso, Rodins, Serra un citi.

Nelaiķa Raimonda un Petijas Nešeru ilggadējais sapnis muzeju projektēja pasaulslavenais arhitekts Renco Piano sadarbībā ar ainavu arhitektu Pīteru Volkeru.

Metropolitēna mākslas muzejs

Metropolitēna mākslas muzejs piedāvā mākslu no visas pasaules.Kopš tā dibināšanas 1870. gadā, muzejs vienmēr centies būt vairāk nekā tikai vieta ar seniem un skaistiem priekšmetiem. Katru dienu māksla atdzīvojas muzeja galerijās un ar tās izstādēm un pasākumiem, atklāj jaunas idejas un negaidītas saiknes starp laiku un kultūrām.

Metropolitēna mākslas muzejs kolekcionē, ​​pēta un prezentē nozīmīgus mākslas darbus dažādos laikos un kultūrās, lai vienotu cilvēkus ar radošumu, zināšanām, idejām un vienam ar otru.

Vašingtona, D.C.

Lai gan dažas apskates vērtas vietas ASV piedzīvo modernu kultūras attīstību, citi turpina balstīties uz dziļi iesakņojušos pagātni.

Piemēram, ceļojums uz Vašingtonu, DC piedāvā ieskatu to cilvēku dzīvē, kuri liek valdības riteņiem virzīties uz priekšu — tāpat kā tiem, kuri palīdzēja nodibināt valsts galvaspilsētu 1790. gadā. Šodien, dodoties ceļojumā uz DC, varēsiet apskatīt dažas no vecākajām un svarīgākajām ēkām valstī, piemēram, Balto namu, Linkolna memoriālu, Vašingtonas pieminekli un Amerikas Savienoto Valstu Kapitoliju.

Līdzās šīm iestādēm atradīsiet daudzus muzejus un izstādes, kas atspoguļo kultūras sacelšanos, revolūcijas un daudz ietekmes, kas vienmēr ir bijušas arī Amerikas būtības sastāvdaļa. Lai iegūtu šo vietu sarakstu, sāciet ar Nacionālo portretu galeriju, Holokausta memoriālo muzeju un Nacionālo afroamerikāņu vēstures un kultūras muzeju.

Ņūorleāna, Luiziāna

ASV dienvidu reģionā atrodas piekrastes pilsēta ar savu kultūru.

Lai izbaudītu vienu no bagātākajām kulturas pieredzēm ASV, plānojiet ceļojumu uz Ņūorleānu. Ņūorleāna, kas pazīstama ar džeza mūziku, kreoliešu virtuvi, unikālu dialektu, daudzkultūru saknēm un, protams, pasaulē slaveno Mardi Gras festivālu, ir pilsēta, kurā ir daudz ko svinēt. Mardi Gras, kura gars ir jūtams visu gadu, notiek visu februāri un martu.Šajā laikā varat apmeklēt parādes un ballītes, ko organizē vietējās un sociālās kultūras grupas, kas  īpaši pazīstamas ar savām karnevāla noskaņām.

Kultūras ekskursijā pa apkārtni ir jāiekļauj arī Ņūorleānas virtuves ēdieni, kas sastāv no tādiem iecienītākajiem ēdieniem kā po-boy sviestmaize, karaliskā kūka, gumbo un cepts franču konditorejas izstrādājums, kas pazīstams kā beignets.